Facebook Hesap Silme veya Kapatma

Facebook Hesap Silme veya Kapatma

Günlük hayatımızda sık bir şekilde kullandığımız sosyal mecralardan bir tanesi olan Facebook’ta belirli sebepler yüzünden facebook hesabınızı geçici süreliğine dondurabilir, facebook hesabınızı geçici süreliğine kapatabilir veya facebook hesabınızı komple silebilirsiniz. Peki nasıl mı? Cevabı makalemizin devamında.

Günlük hayatta sık bir şekilde kullandığımız sosyal mecralardan bir tanesi olan Facebook’ta hesap silme işleminin nasıl yapıldığını sizler için inceledik ve kaleme aldık. Farklı insanlar tarafından rahatsız edilme, facebook’ta çok zaman harcama, yeni projelere odaklanmak için zaman ihtiyacınızın olması, facebook’u amacı dışında kullanan insanlardan duyduğunuz rahatsızlık veya facebook’u nasıl kullanacağınızı anlamama gibi bir çok farklı sebepten hesabınızı silmek veya facebook hesabınızı askıya almak isteyebilirsiniz. Bu, facebook’a kayıt olmak gibi en doğal haklarınızdan bir tanesidir. İstediğiniz zaman yeni bir hesap açarak facebook’a geri dönmek yine tamamıyla sizin insiyatifinizde olan bir durumdur.

Öncelikle, hesabınızı silmek için masaüstü bilgisayar veya laptop vasıtası ile internete bağlanıp, kendi hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir.

Sonrasında, arama çubuğundaki facebook.com/ linkinin yanına help/delete_account uzantısını eklemeniz gerekmektedir. Bu yöntem, facebook hesabınızı silmek için gerekli sayfaya direk olarak erişiminizi sağlayacaktır. Herhangi bir yanıltma veya virüs gönderme durumu kesinlikle söz konusu değildir.

Bu aşamada hatırlamamız gereken birkaç önemli husus vardır. Bu hususlar şu şekildedir.

  • Facebook hesabınızı artık arkadaşlarınız görüntülemeyecektir.
  • Silme talimatını verdikten sonra hesabınız 14 gün boyunca dondurulur. Bu süre içerisinde istediğiniz zaman facebook hesabınıza normal bir giriş yaparak hesabınızı tekrar açabilirsiniz.
  • 14 günlük süre zarfında silme işlemini iptal edebilirsiniz.
  • Bu süre boyunca herhangi bir giriş yapmazsanız, hesabınız otomatik olarak kalıcı bir şekilde silinecektir. Kalıcı olarak sildiğiniz facebook hesabınızı hiçbir şekil ve yöntemde geri getirmeniz mümkün olmayacaktır. Bu yüzden facebook hesabınızı silme konusunda son derece net bir fikir sahibi olmanızı tavsiye ederiz.

İlginizi Çekebilir bu yazı ile alakalı

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. facebook-hesabi-calma-hesap-guvenligi-sifre-bulma Facebook Hesap Silme veya Kapatma için yorumda bulun

    Facebook Hesap Silme veya Kapatma için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Facebook Hesap Silme veya Kapatma için ilk yorumu yapabilirsin.